Implantologija

ImplantatiUgradnja implantata podrazumijeva zamjenu korijena zuba u gornjoj ili donjoj čeljusti. Ugrađeni implantati procesom oseointegracije srastaju s kosti. Dentalni implantati omogućuju nadoknadu.Terapija implantatima je praktično, dugotrajni, estetsko i funkcijsko rješenje.
 
Što je zubni implantat?

Zubni implantat je vijak koji se ugrađuje u kost gornje ili donje čeljusti te služi kao zamjena za korijen izgubljenoga zuba. To je „umjetni“ korijen zuba izrađen od titana.Titan je materijal koji se koristi zbog neutralnog utjecaja na organizam, što je izuzetno važno kako bi organizam prihvatio ugrađeno strano tijelo. Ugrađuje se u čeljust na mjestu gdje nedostaje zub, pod lokalnom anestezijom.

Zašto ugraditi implantat?

Bilo da se radi o nadoknadi jednoga zuba ili više njih to je idealno rješenje.
Ako nedostaje jedan zub, on se može nadoknaditi i izradom mosta. U tom slučaju moraju se brusiti i dva susjedna zuba za nosače mosta. Ugradnjom implantata moguće je nadoknaditi izgubljeni zub i na njega postaviti krunicu bez uključivanja i brušenja susjednih zuba. Svaka osoba kojoj nedostaje jedan ili više prirodnih zuba može biti potencijalni kandidat za ugradnju dentalnih implantata.
Ako, pak, pacijent nema niti jednoga prirodnoga zuba ugradnja implantata uvelike će pomoći protezi da bude stabilna, da pacijentu pruža apsolutnu sigurnost, osigura optimalnu funkciju žvakanja i zadovoljavajuće estetsko rješenje. Dentalni implantati u potpunosti nadoknade zube koji nedostaju, pružaju osjećaj vaših prirodnih zuba i podižu kvalitetu cjelokupnoga života.

Kada nije moguće ugraditi implantat?

Iznimka su pacijenti koji imaju razvijeni oblik osteoporoze, teški srčani bolesnici, kronični bolesnici kod kojih bolest nije pod kontrolom (dijabetes) te maloljetne osobe kod kojih nije završena faza razvoja.

Koliko je bolan postupak ugradnje implantata?

Postupak je u potpunosti bezbolan i provodi se pod lokalnom anestezijom. Tijekom cijeloga postupka pacijent neće osjetiti bolne senzacije.

Koliko traje ugradnja jednoga zubnoga implantata?

Prosječno trajanje ugradnje je 15 -20 min. po implantatu, te se zahvat obavi u jednom posjetu bez obzira na broj implantata. Ako treba nadograditi zubnu kost dodavanjem umjetne kosti ili provesti transplantaciju kosti, tada se to radi u dva ili više dolazaka.

Što sve postupak ugradnje implantata obuhvaća?

Postupak se sastoji od četiri faze: dijagnostika, kirurgija, oseointegracija i protetika.

U dijagnostičkoj fazi doktor dentalne medicine ili specijalista oralne kirurgije obaviti će pregled pomoću zubnoga RTG-a ili CT slike zuba, uz klinički pregled kako bi procijenio jesu li morfološki uvjeti i struktura kosti pogodni za ugradnju implantata.

U kirurškoj fazi se ugrađuje implantat u kost pod lokalnom anestezijom i u sterilnim uvjetima.

Oseointegracija je proces kojim implantat sraste s kosti, tj. dolazi do njegova okoštavanja, a proces traje 3 -6 mjeseci ovisno da li se radi o donjoj ili gornjoj čeljusti.

U završnoj fazi izrađuje se nadomjestak, keramička krunica ili proteza.

Koliki je vijek trajanja ugrađenoga implantata?

Vijek trajanja ponajviše ovisi o samom pacijentu i njegovoj brizi oko zubnih implantata. Redovna higijena usne šupljine kao i redovna kontrola te uklanjanje zubnoga kamenca bitno će produžiti trajnost ugrađenoga implantata.

Može li organizam «odbaciti» ugrađeni implantat?

Organizam može «odbaciti» ugrađeni implantat ali izuzetno rijetko. Odbacivanje implantata može se dogoditi u pacijenata koji imaju slabiji imunološki sustav i slabiju kvalitetu kosti. Rizik je povećan u pušača i pacijenata koji koriste određene lijekove.

Koji su rizici i komplikacije u implantologiji?

Rizici i komplikacije mogu se usporediti s općenitim kirurškim liječenjem pacijenata dobroga zdravlja. Moguća je pojava oteklina što nije razlog za zabrinutost jer nestaju kroz nekoliko dana i smatraju se normalnim postoperativnim tijekom. Ukoliko je potrebno propiše se terapija protuupalnim lijekovima koji će smanjiti oteklinu i pomoći procesu ozdravljenja. Kao komplikacija može se dogoditi i odbacivanje ugrađenoga implantata, ali izuzetno rijetko. Ono što pacijenti trebaju napraviti kako bi se izbjegle moguće komplikacije je održavanje dobre oralne higijene.

ALL-ON-4

ALL-ON-4 je tehnika koja se koristi u pacijenata za rješavanje potpune bezubosti. To je koncept koji omogućuje potpunu oralnu rehabilitaciju u samo jednom danu. Radi se o rješavanju potpune bezubosti pomoću mosta (Implant bridge) fiksiranog na 4 implantata. Svrha takvoga mosta je nadomještanje svih izgubljenih struktura (zubi, zubno meso i kost) te uspostavljanje pune funkcije žvačnog sustava. Fiksni most omogućuje pacijentima dobru funkciju, vrhunsku estetiku i osjećaj prirodnih zuba. Ova inovativna tehnika idealna je u slučajevima nedostatka kosti u stražnjim regijama čeljusti.

Kako se provodi postupak ALL-ON-4 oralne rehabilitacije?

Kao i prije ugradnje bilo jednog ili više implantata vaš stomatolog napraviti će prvi pregled i rtg dijagnostiku te plan operativnog zahvata. Prije zahvata je potrebno učiniti detaljnu analizu strukture kosti, a neophodnoje učiniti CBCT. Sam operativni zahvat ugradnje implantat provodi se u lokalnoj anesteziji, slijedi protetski dio. U konačnici pacijent dobija fiksno protetsko rješenje. Nakon operacije savjetuje preporuča se upotreba hladnih obloga kako bi se smanjio otoka. Po potrebi za kontrolu boli vaš stomatolog preporučiti će vam upotrebu analgetika.

Zašto “ALL ON FOUR” ?
- minimalno vrijeme oporavka
- isključuje nadogradnju kosti i sinus lift
- brzo poboljšanje kvalitete života
- trenutno uspostavljena funkcija žvakanja.

  • BANNER DOLE

    ZUBOTEHNIČKI LABORATORIJ

    Stomatološka poliklinika Jurišić

    Osmijeh koji zaslužujete!

    Pročitajte više

krug1.jpgJESTE LI ZNALI?

75% svih odraslih, neovisno o rasi i socioekonomskom statusu, pogođeni su parodontitisom...

Pročitajte više

krug3NE ZABORAVITE

Svakodnevna i dobro provođena oralna higijena kao i redovni posjet stomatologu, najbolja su prevencija bolesti parodonta...

Pročitajte više

REZERVIRAJTE TERMIN ILI POŠALJITE UPIT

U brzom svijetu online kockanja, pogodnost transakcija igra ključnu ulogu u poboljšanju iskustva igrača. Klarna, poznata po svojim brzim i sigurnim rješenjima plaćanja, postala je omiljeni izbor među entuzijastima online kasina. Ova metoda plaćanja, koja korisnicima omogućuje jednostavno i sigurno uplate depozite, detaljno je opisana na https://gold-chip.at/zahlungsmethoden/klarna/, nudeći dublji uvid u njenu integraciju u sektor online kockanja. Vodič precizno opisuje prednosti korištenja Klarne, naglašavajući njezino korisničko sučelje i dodatni sloj sigurnosti koji pruža, osiguravajući da osobni i financijski podaci ostanu zaštićeni. Klarnina fleksibilnost u obradi transakcija bez potrebe za podacima o kreditnoj kartici ili izravnim bankovnim podacima privlači širok raspon korisnika, od iskusnih kockara do onih koji su tek počeli sudjelovati u svijetu online kasina. Za pojedince koji traže pouzdan i učinkovit način za upravljanje svojim igračkim fondovima, ova stranica služi kao bitan izvor, bacajući svjetlo na ulogu Klarne u omogućavanju nesmetanog i sigurnog iskustva online kockanja.

logofooter

Centar Implantologije :: Parodontološko Kirurški Centar ::
Adresa: Kneza Branimira 11, 88 000 Mostar, BiH
Kontakt broj: +387 (0)36 32 55 88
E-mail: info@centarimplantologije.com
info@parodontolosko-kirurski-centar.com

SVI KONTAKTI

 

početna       o nama      usluge      galerija     kontakt

divider.png

2017 - sva prava pridržana

designer17