Što sve stanuje u našim ustima?

StoStanujeUNasimUstima

U našim ustima sretno se nastanilo preko 22 milijuna bakterija. Iako zvuči puno, one ne predstavljaju problem dokle god se pridržavamo osnovnih higijenskih pravila.

Bakterije su dio usne flore i njihov je zadatak da se na vrijeme obračunaju s uzročnicima bolesti. Usput pomažu pri razgradnji bjelančevina čime podupiru probavu.

Međutim, u slučaju zanemarivanja usne i zubne higijene, bakterije se mogu promijeniti i uzrokovati upale zubnog mesa, neugodan zadah ili nešto opasnije bolesti želuca, prenosi njemačko izdanje magazina Men's Health.

Jezik

Najviše bakterija nalazi se na jeziku, točnije njih 11.680.000. Među njima je i Porphyromonas gingivalis, uzročnik srčanih bolesti jer u najgorem slučaju može prodrijeti sve do krvnih žila. Stoga, čišćenju jezika valja obratiti jednaku pozornost kao pranju zubiju.

Zubno meso

Zubno meso prikladno je za život 5.200.000 bakterija, između ostalog i za tzv. Prevotella intermedia. Radi se o bakteriji koja se često nalazi između zubiju i uzrokuje plak koji je odgovoran za dvije najproširenije oralne bolesti: karijes i bolesti desni. Pored četkice je zato važno koristiti tekućinu za zube te zubni konac.

Unutrašnjost obraza

Više od milijun bakterija mota se oko unutrašnjeg dijela obraza koje zapravo nikad ne peremo izravno. Jedna od njih je Actinobacillus actinomycetemcomitans koja preživljava u okruženju sa i bez kisika i širi raznorazne klice. Stomatolozi savjetuju dnevno ispiranje unutrašnjosti obraza s otopinom zubne paste ili već gotovom tekućinom za zube.

  • BANNER DOLE

    ZUBOTEHNIČKI LABORATORIJ

    Stomatološka poliklinika Jurišić

    Osmijeh koji zaslužujete!

    Pročitajte više

krug1.jpgJESTE LI ZNALI?

75% svih odraslih, neovisno o rasi i socioekonomskom statusu, pogođeni su parodontitisom...

Pročitajte više

krug3NE ZABORAVITE

Svakodnevna i dobro provođena oralna higijena kao i redovni posjet stomatologu, najbolja su prevencija bolesti parodonta...

Pročitajte više

REZERVIRAJTE TERMIN ILI POŠALJITE UPIT

U brzom svijetu online kockanja, pogodnost transakcija igra ključnu ulogu u poboljšanju iskustva igrača. Klarna, poznata po svojim brzim i sigurnim rješenjima plaćanja, postala je omiljeni izbor među entuzijastima online kasina. Ova metoda plaćanja, koja korisnicima omogućuje jednostavno i sigurno uplate depozite, detaljno je opisana na https://gold-chip.at/zahlungsmethoden/klarna/, nudeći dublji uvid u njenu integraciju u sektor online kockanja. Vodič precizno opisuje prednosti korištenja Klarne, naglašavajući njezino korisničko sučelje i dodatni sloj sigurnosti koji pruža, osiguravajući da osobni i financijski podaci ostanu zaštićeni. Klarnina fleksibilnost u obradi transakcija bez potrebe za podacima o kreditnoj kartici ili izravnim bankovnim podacima privlači širok raspon korisnika, od iskusnih kockara do onih koji su tek počeli sudjelovati u svijetu online kasina. Za pojedince koji traže pouzdan i učinkovit način za upravljanje svojim igračkim fondovima, ova stranica služi kao bitan izvor, bacajući svjetlo na ulogu Klarne u omogućavanju nesmetanog i sigurnog iskustva online kockanja.

logofooter

Centar Implantologije :: Parodontološko Kirurški Centar ::
Adresa: Kneza Branimira 11, 88 000 Mostar, BiH
Kontakt broj: +387 (0)36 32 55 88
E-mail: info@centarimplantologije.com
info@parodontolosko-kirurski-centar.com

SVI KONTAKTI

 

početna       o nama      usluge      galerija     kontakt

divider.png

2017 - sva prava pridržana

designer17